info@my-aqua.be      +32 (0)56 61 51 62

waarom voor zacht water kiezen ?

Waarom voor zacht water kiezen?

Nadat de systemen hun betrouwbaarheid hadden bewezen in de industrie, werden ze ook aangepast aan het huishoudelijk gebruik. Zoals ook in andere domeinen staken elektronica en de ontwikkeling van compacte modellen hierbij een handje toe. De eigenschappen van zacht water

 • Zacht-water voor een zachte huid.
 • Ideaal voor een gezonde lichaamsverzorging.
 • Zacht water is voor dames ideaal voor een frisse en zachte huid. Voor mannen is zachter water noodzakelijk om zich glad en zonder irritatie te scheren.
 • Baden en douchen met zacht water reinigen en ontspannen je lichaam beter. Kortom, het gebruik van zacht water is van groot belang voor een betere lichaamsverzorging.
 • Dermatologen bevelen zacht water aan.
 • De normale zuurtegraad van de huid voorkomt dat bacteriën zich in de huid gaan nestelen. Maar door het gebruik van zeep wordt onze huid alkalisch. Daardoor kunnen bacteriën door onze huid dringen en infecties veroorzaken. Door de huid met zacht water te spoelen, wordt de zeep beter verwijderd en het risico op infecties verminderd.
 • Zacht water is even belangrijk als een goede shampoo. 
  Haar is soepeler, schoner en glanst beter als het met zacht in plaats van met hard water gewassen wordt. Zacht water is beter voor gezond haar.
 • Zachtwater zorgt ervoor dat je wasgoed langer zijn kwaliteiten behoudt.
 • Zacht-water zorgt er voor dat wasgoed langer meegaat. 
  Gedetailleerde studies tonen aan dat wassen met kalkrijk water de levensduur van het linnen met gemiddeld één derde vermindert. Veel hotelhouders hebben dit bovendien in de praktijk ervaren.
 • Zacht water wast beter. 
  Ook dit is bewezen: hoe zachter het water, hoe schoner de was. Zacht water zal immers vuil en overtollige zeep beter oplossen en verwijderen. 
  Met zacht water bespaart u geld. 
  Door vooraf de kalk uit het water te verwijderen heeft u tot 50 % minder waspoeder nodig. Hard water slorpt immers 100 gr zeep op per hardheidsgraad en per m³. Met andere woorden: bij een hardheid van 30°f gaat er 3 kg waspoeder per m³ water verloren.
 • Met hard water zal uw afwasmiddel het vaatwerk niet half zo mooi doen glanzen. Zelfs met het beste afwasmiddel zal u kalkafzetting op uw vaatwerk niet kunnen voorkomen of verwijderen. Met zacht water glanst uw afwas mooier en is hij ook beter en hygiënischer gereinigd. 
  Met zacht water hoeft u bij het poetsen niet zo hard te werken. Bij het schoonmaken van de badkamer of van verchroomde of roestvrij stalen voorwerpen, wordt het poetsen vergemakkelijkt dankzij zachter water. Bovendien blijft alles dan langer schoon en moet u dus niet zo vaak poetsen. Zo spaart u water, schoonmaakproducten en… spierkracht.
 • Echte fijnproevers eisen de beste ingrediënten. 
  De hardheid van water heeft ook een grote invloed op de bereiding van gerechten. Hoe harder het water, hoe moeilijker en trager het voedsel kookt. Bovendien verliest voedsel, bereid met kalkrijk water, zijn smaak. Het bewijs? Proef gewoon even een kopje koffie of thee, gezet met zacht-water en ontdek wat ’n aroma vrijkomt. 
  Kalkafzetting voel je in je portemonnee. 
  Kalkafzetting vermindert drastisch de levensduur van zelfs de beste waterleidinginstallaties. Het herstellen van leidingen en het voortijdig vervangen van toestellen die erop aangesloten zijn, kan u nodeloos veel geld kosten.
  Bovendien zal door kalkafzetting ook de energierekening aanzienlijk oplopen. In een kalkaangeslagen geiser/doorstromer zullen aanzienlijke warmteverliezen voortvloeien uit deze onvoldoende isolering.

 

Wat kost een ontharder /waterverzachter klik hier

Offerte aanvragen

  Uw naam

  Adres

  Postcode en Woonplaats

  Uw e-mail

  Telefoonnummer

  Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    My Aqua

  Gentseweg 715
  8790 Waregem


  Bedrijfsnaam: My-Aqua / Tomco bvba
  BTW: BE0841710075

  Tel : +32 (0)56 61 51 62

  Mob : +32 (0)486 28 64 38
  info@my-aqua.be

  Alle prijzen exclusief BTW.

  Deze website gebruikt cookies, door uw bezoek aan deze website gaat u akkoord met deze cookies.